Dorntherapie

Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Hierdoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been. De wervelkolom komt dan in een andere houding waardoor  de wervels scheef gaan staan. Iedere wervel correspondeert met een bepaald orgaan. Door scheefstand van een wervel kan een disbalans in dat desbetreffende orgaan ontstaan. Vaak horen mensen met rug en gewrichtsklachten dat er sprake is van slijtage en dat er niets meer aan gedaan kan worden. In tegenstelling tot machines die slijten, heeft ons lichaam een regenererend vermogen. Tijdens ons leven bevinden al onze organen, botten, weefsels, gewrichten en cellen zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. 

De Dorn therapie kan ingezet worden bij allerlei rug- en gewrichtsklachten. De behandeling is een zachte therapie. Met de duimen worden de wervels terug op hun plek gezet en wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt. De doorbloeding wordt beter, wat ook voor een heerlijk ontspannen gevoel zorgt. 


Veel rug- en gewrichtsklachten hebben een relatie met stress en spanning. De Breuss massage is een mooie aanvulling op de Dorn therapie. Dit is een fijngevoelige tussenwervelschijf massage die psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Met deze massage sluit ik de behandeling af. Pati├źnten ervaren na drie tot vijf behandelingen verbetering. Een belangrijke factor in het slagen van de therapie zijn de onderdelen die thuis gedaan kunnen worden. Dit zijn simpele oefeningen die maximaal tien minuten per dag in beslag nemen. 


Wanneer kan je voor deze behandeling kiezen

  • Bij allerlei rug- en gewrichtsklachten

Door het rechtzetten van de wervels worden klachten verminderd of weggenomen

  • Voor een zachte en ontspannende behandeling

De combinatie van de zachte Dorn therapie en de Breuss massage zorgen voor een ontspannende behandeling van de klachten. Dit in tegenstelling tot sommige andere reguliere therapie├źn

  • Thuis korte oefeningen doen

Door thuis simpele oefeningen van maximaal 10 minuten per dag te doen vergroot je de kans van slagen van de therapie