Kinesiologie

Kinesiologie is een holistische benadering van welzijn die het lichaam en de spierreacties gebruikt als een bron van informatie om te begrijpen en te behandelen wat er in ons fysieke, mentale en emotionele systeem gebeurt. Deze praktijk is gebaseerd op het idee dat ons lichaam wijsheid bezit en signalen geeft over onze gezondheid en welzijn.

Kinesiologie maakt gebruik van spiertesten als een belangrijk diagnostisch hulpmiddel. Om achter de oorzaak van klachten en/of disbalansen te komen worden er om de beurt verschillende ampullen op het lichaam gelegd. Deze ampullen geven een inzicht waar de disbalans door wordt veroorzaakt. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: ziektekiemen, darmproblemen, allergie├źn en verstoorde hormoonhuishouding. Door middel van een hele zachte druk op een spier uit te oefenen  geeft het lichaam aan of de inhoud van de ampul stoort of niet. Om de storing op de ampul te neutraliseren zijn er vele mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan ontgiften, voedingspatroon aanpassen, ziektekiemen opruimen of de oorzaak van straling aanpakken.

Wanneer kan je voor deze behandeling kiezen

  • Gezondheid en welzijn

Kinesiologie kan worden gebruikt om gezondheidsproblemen te identificeren en te behandelen. Het kan helpen bij het vinden van onderliggende oorzaken van symptomen en het ontwikkelen van een persoonlijk gezondheidsplan.

  • Stressmanagement

Kinesiologie kan helpen bij het identificeren van stressoren en het ontwikkelen van technieken om stress te verminderen. Het kan ook emotionele stress en trauma’s aanpakken.

  • Voeding en dieet

Kinesiologie kan worden gebruikt om te bepalen welke voedingsmiddelen of supplementen het meest geschikt zijn voor een individu en om allergie├źn of intoleranties te identificeren.

  • Persoonlijke ontwikkeling

Het kan worden toegepast om persoonlijke doelen en blokkades in de weg naar persoonlijke ontwikkeling te identificeren en te behandelen.

  • Spiertesten als biofeedback

Spiertesten kunnen fungeren als een vorm van biofeedback, waarbij iemand bewust wordt gemaakt van spanning of blokkades in het lichaam.